Konst på Österlen 2021

Du är inte en droppe i havet. Du är hela havet i en droppe.

Konstutställning av Sylvia Poss

Datum: 2-5 april 2021
Öppettider: Utställning kl 11-17

     Det finns så mycket konst i naturen, konsten består bara i att förnimma det“ 

Med sina tavlor och installationer uttrycker konstpedagogen Sylvia Poss naturens, strändernas och havets skönhet på Österlen. Under sina långa vandringar utmed havet samlar hon de intryck som hon sedan gestaltar i sina naturcollage och installationer. Färgerna hämtar hon från sand, trä och andra naturmaterial. Materialet är drivved och stenar i kombination med återbruk. Dessa kreativt gestaltade intryck väcker betraktarens fascination och bjuder in till nära och intensiva möte med naturen. Oändliga måste de intryck vara som inspirerar och leder henne i dessa gestaltande processer. Mycket tyder på att Österlen just utgör denna oändliga inspirationskälla för en konstnärinna som Sylvia Poss.

Gör ditt eget NATURSMYCKE

Har du en vacker eller lyckobringande sten som du vill bära kring halsen? Eller i örat? Sylvia hjälper dig att borra hålet. Du kan även välja bland hennes stenar. Kanske en fin present eller ett minne för livet?Sylvia Poss
Sedan 1972 verksam som konstpedagog vid olika skolor i Tyskland har hon deltagit i vidareutbildningar som letts av många olika docenter. År 1996 skedde dock en stor förändring som fick stort inflytande på hennes konstnärliga skapande: Sylvia upptäckte Österlen. Idag är hon även bosatt i Brösarp. Som aktiv medlem i Konstföreningen Neckar-Odenwald har hon deltagit i talrika utställningar.


Öppettider utställning kl 11-17

Välkomna!