Grundkurs – Örtmedicin (del 1)

Örter till naturapoteket Fullbokad


Datum:
14 augusti 2021

Nu är det hög tid att börja plocka örter och sammanställa sitt eget naturapotek. I denna kurs får du både möjlighet att inhämta grundläggande örtkunskap och gå ut i naturen för att sedan när du kommer hem börja plocka och torka örter till ditt eget naturapotek.

Denna kurs bygger på ett inledande kunskapsintag om örtmedicin för människor och djur. Detta genom att lära sig mer om vilda växter och vilka man kan använda i sin vardag. Vilka örter man bör plocka och vad man kan använda dem till.  Vilka växter, s.k. medicinalväxter, som används som läkemedel och som man framställer läkemedel ur.

Catharina Ehlo lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande skolmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin.

Kommentarer från tidigare deltagare:
”Kanontrevlig kurs med en mycket kunnig kursledare”
”Lärande upplägg – lärde mig mycket på kort tid”
”Jättetrevlig dag och en intressant kurs. Kul att få möjlighet att börja plocka sina egna växter”
”Fantastiskt på alla sätt och vis”
”Superbra! Pedagogiskt och trevligt!”

Catharina har lång erfarenhet från sin egen praktik och är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hildegard ägnade sig åt naturens krafter och sökte de kroppsliga, mentala och själsliga orsakerna för sjukdomar och svagheter. Hon menar att människan är frisk om de fyra kroppssafterna står i rätt förhållande till varandra. Därför har hon förutom många medicinal böcker efterlämnat originalrecept av naturliga örtblandningar som bidrar till denna ”inre balans”.

Mötet med naturens eget apotek kopplade till praktiska exempel från Catharinas egen praktik får denna kurs att både bli lärorik och spännande.

catarina_liten Kursledare: Catharina Ehlo har lång yrkeserfarenhet både från sjukvården och en djurklinik. Detta ledde dock till att hon sökte andra vägar till läkande istället för den traditionella och utbildade sig i örtmedicin, homeopati, näringslära, anatomi och fysiologi. Catharina har byggt upp och leder idag två verksamheter. Efter idag mer än 19 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin och näringslära på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon 2007 Stjärnörter där hon tagit fram egna örtprodukter som hon framställer både till människor och djur (registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket).

När: Lördagen den 14 augusti 2021, kl 10-16.30 Fullbokad

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetariska lunch och fika: 850:-

Rabatterad kurskostnad för denna del 1 och del 2 (15/8): 1550 (ordinarie pris 1700).

För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

I samverkan med