Framtidsverkstad – Visionsbygge

Vision – Din inre bild av den framtid du vill skapa


Datum: 22-24 oktober 2021

Har du en längtan? Bär du på en dröm? Vill du skapa din framtid? Denna resa börjar med att upptäcka visionen inom dig och få den att börja leva. Karin vägleder dig i en process som kallas för ”visionsbygge”. Petra guidar dig i att höja din energi, grunda dig om tankarna tar över eller balansera dig. Johan tillagar sin egen skörd. Tillsammans utgör de kraften i synergin med visionsbygge, meditativa övningar och yoga samt mat tillagad med kärlek. Allt för att du skall hitta din egen väg och förverkliga din dröm.

En vision är bilden av framtiden så som du vill skapa den. Framtiden ur ett helhetsperspektiv – i ditt yrkesliv, ditt privatliv, din finansiella situation, din familj, miljön, världen som du lever i och inte minst dig själv. Det handlar inte om olika visioner utan om facetterna av visionen av ditt liv.

En vision är inte bara en idé utan en efterlängtad önskan, en kraft inom oss och ett hopp. Var och en av oss har en egen enastående vision. Du kanske känner till den eller inte alls eller bara delvis. Visionen kan vara en stark kraft inom dig som du inte kan hålla tillbaka eller bara en svag impuls som först måste växa. Din vision finns redan där även om du inte ser den, då din inre glöd kanske är täckt med aska. Visionen är vår livsuppgift, meningen med vårt liv och den värld vi vill leva i. Visionen vilar inom oss. Vår uppgift är att upptäcka visionen och få den att börja leva inom oss.

En vision ger mening och har ett ädelt syfte. Medan strategier och mål tilltalar huvudet inspirerar en vision att bli en kraft som utgår ifrån hjärtat. Den skapar ”spirit”, ger energi och vitaliserar. Den har en dragningskraft och skapar lust till framtid.

Denna framtidsverkstad om att hitta och bygga sin vision handlar om hur man tappar och får energi, begränsar sig genom tankar och mönster, känner igen en stark vision, får kontakt med sin inre potential, upptäcker konsten att förverkliga sin vision, intar en visionär hållning och börjar använda en verktygslåda för att bygga sin egen vision. Detta i en stegvis uppbyggd process med intervjuer, självreflekterande, kreativa och visionerande övningar, mindfulness och yoga, frigörande rörelse, möten med naturen et cetera. Processen sker och utarbetas individuellt för att sedan reflekteras parvis och i grupp.  

Framtidsverkstaden vänder sig till dig, som vill

  • leva ditt eget liv och förverkliga dina egna drömmar
  • hitta och förverkliga din egen vision
  • sluta kämpa, stärka självförtroendet och utveckla mod
  • ta denna chans som vi nu har fått (paradigmskiftet)
  • låta dig inspireras av andra med visionär hållning

För att höja din energi, grunda dig om tankarna tar över eller balansera dig så att du får kontakt med din vision guidar Petra dig dagligen i olika pass. Dessa pass innefattas av andningsövningar, mindfulness, meditation och avslappning, yoga, naturmeditation och gongspel. Petra har många strängar på sin lyra så hon väljer mellan olika yogariktningar som Sama Yoga, Ayur Yoga, Yinyoga, Restorative Yoga och Yogra Nidra och anpassar dem efter gruppens energi, utveckling och behov.

Vad vore dock denna framtidsverkstad utan en kulinarisk resa? Så köksmästaren Johan bjuder på kulinariska upplevelser från gården där han odlar med inslag av vilda ätbara växter från Ecotopia. Johan har tidigare bland annat arbetat på första ekokrogen i Malmö. Nu tillagar han det han skördar med kärlek och delar med sig av denna gåva till sin familj och kollektivet på gården där han bor. Men Johan har också en vision som han kommer att berätta om…

Johans egna ord ”Jag älskar att sätta frön i jorden och följa dem hela vägen till plantor med mogna frukter och rotfrukter. När jag andaktsfullt skördar, fylls jag av tacksamhet. Grönsakerna, örterna och de vilda växterna bestämmer hur de vill bli tillagade, utan tankar och funderingar skapas en hälsosam, smakrik och vacker måltid” 

Välkomna till denna framtidsverkstad där du kan hitta och bygga din egen vision!

Karin Malmgren, socionom och verksamhetledare. Innan Karin vände hem till Skåne levde hon i Österrike där hon inspirerades till sin gröna livsstil. Under dessa tre årtionden utvecklade hon, fylld av entusiasm, sin första vision – paradigmskifte på organisationsnivå – i Centraleuropa. Där har hon ut­bildat och coachat i para­digmskiften på organisationsnivå, värdegrunds- och för­änd­rings­arbete samt personlig utveckling. Karin handledde också grupper i frigörande dans och expressiv målning. Sedan 2012 är hennes andra vision – kunskapscentret Ecotopia på Österlen för medskapande av en hållbar framtid – manifesterad på gården där hon bor. Karin har också utbildat sig i Permakultudesign och Bärkraftigt byggande och boende.  Tidig vår 2021 ger Förlagshuset Siljans Måsar ut hennes debutantbok på svenska ”Systemstopp – Omstart för en hållbar framtid”.

Petra Henderson, leg. lärare, diplomerad kroppsterapeut, yogalärare och mindfulnessinstruktör. Petras nyfikenhet på livet och världen har tagit henne på många resor, både yttre och inre. Hon har ett djupt intresse för människans stora livsfrågor, språk och kulturer och en önskan om att skapa balans och harmoni för sig själv och andra. Petras yogaresa började med egen praktik för över 25 år sedan och hon älskar att dela med sig av sin kunskap och yogans många “gåvor” som har varit så betydelsefulla i hennes liv. Petra guidar mjukt och kärleksfullt och hennes förmåga att se varje människa och skapa trygga relationer uppskattas i de olika sammanhang hon verkar.

Johan Alexandersson är köksmästare. En matupplevelse aktiverar alla våra sinnen och är en kanal till välmående och balans, menar Johan. Han har arbetat som kock under två decennier, under dessa år har han gjort allt från att vara köksmästare på Malmös första ekokrog till att lära känna andra matkulturer på det arbetsintegrerande sociala företaget Yallatrappan. Han har arrangerat många matlagningskurser för grupper och lagat mat till tusentals festivalbesökare. För två år sedan flyttade Johan och hans familj till Österlen. Gården kallas EKA och där håller en gammal dröm på att förverkligas.

Datum: 22-24 oktober 2021
Tid: Ankomst fredag kl 16.00, hemresa söndag 16.00
Plats: Ecotopia, Österlen

Kostnad (inkl 25% moms): 3570:-
(inklusive kurs, vegetarisk kost och boende i ekostugor och dubbelrum)

Betalning: Anmälningsavgift 1500:- Resterande belopp faktureras några veckor innan kursen börjar. Mer information hittar du nedan under rubriken Avbokning & Återbetalning.  

För mer information: skriv till oss eller ring 0703 330814

I samverkan med:

Balanced by nature

www.visionswerkstatt.at

 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.
2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.
Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 
* Obligatoriska fält  

Avbokning  & Återbetalning Ecotopia Österlens avbokningsregler: Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 eller om  du har läkarintyg betalar vi tillbaka  hela din inbetalning. I fjol, år 2020, flyttade vi fram vissa kurser med anledning av Covid-19. Detta skedde i samverkan med anmälda deltagare vilket även kan bli aktuellt  i år. Skulle du då vara förhindrad att delta betalar vi tillbaka hela beloppet som du har betalt in alltså även anmälningsavgiften.