Fortsättningskurs – Örtmedicin (del 2)

Fördjupningskurs om läkeörter

Datum: 15 augusti 2021

Under många år har Catharina Ehlo varit kursledare för fullbokade grundkurser i örtmedicin. På begäran av deltagare är det nu dags för denna fortsättningskurs. Denna kurs utgör en fördjupning av de läkande ämnen som återfinns i olika läkeörter och om homeopatiska läkeväxter.

Homeopatin är den andra mest använda komplimenterande behandlingen i världen. Många av homeopatins preparat har sitt ursprung i läkeväxter. Homeopati är ett behandlingskoncept, som utarbetades av den tyske läkaren Samuel Hahnemann (1755-1843) ”om en substans framkallar symptom hos en frisk, är det möjligt att med samma substans bota liknande symptom hos en sjuk (similia similibus curentur)”. En gemensam nämnare för alla preparaten är den stora utspädningen. I kursen ingår därför också vilka potenser man använder.

Catharina Ehlo lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande skolmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin.

Kommentarer från tidigare deltagare:
”Kanontrevlig kurs med en mycket kunnig kursledare”
”Lärande upplägg – lärde mig mycket på kort tid”
”Bästa dagen! Massor av tips och idéer”
”Fantastiskt på alla sätt och vis”
”Superbra! Pedagogiskt och trevligt!”

Catharina har lång erfarenhet från sin egen praktik och är även inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hildegard ägnade sig åt naturens krafter och sökte de kroppsliga, mentala och själsliga orsakerna för sjukdomar och svagheter. Hon menar att människan är frisk om de fyra kroppssafterna står i rätt förhållande till varandra. Därför har hon förutom många medicinal böcker efterlämnat originalrecept av naturliga örtblandningar som bidrar till denna ”inre balans”.

Mötet med läkeörter och homeopatiska läkeväxter kopplade till praktiska exempel från Catharinas egen praktik får denna kurs att både bli lärorik och spännande.

catarina_litenKursledare: Catharina Ehlo har lång yrkeserfarenhet både från sjukvården och en djurklinik. Detta ledde dock till att hon sökte andra vägar till läkande istället för den traditionella och utbildade sig i örtmedicin, homeopati, näringslära, anatomi och fysiologi. Catharina har byggt upp och leder idag två verksamheter. Efter idag mer än 19 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin och näringslära på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon 2007 Stjärnörter där hon tagit fram egna örtprodukter som hon framställer både till människor och djur (registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket).

När: Söndagen den 15 augusti 2021, kl 10-16.30
Plats: Ecotopia på Österlen


Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 850:-
Rabatterad kurskostnad för denna del 2 och del 1 (14/8): 1550:- (ordinarie pris 1700:-)
För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814
I samverkan med