EVENT Röst – Rytm & Rörelse

 

STAMMEN – En lekfull och hjärtöppnande resa i gemenskap

Österlen lyser!

Datum: 6 november 2021 

I musiken finns en helande kraft som för oss in i nuet. Sedan urminnes tider har människor möts i cirklar och runt eldar där röst, rytm och rörelse har förenats. 

Vi bjuder in dig till en glädjefylld och djupgående heldag som förgrenar sig i olika riktningar – dans och fria rörelser, sång och ljudande, lekfullhet, body music, eld och trummor samt en levande ljudresa inspirerat av musikprojektet Härvaro.

Dagen inleds med att aktivera andningen, grunda oss och öppna upp för nyfikenhet, gemenskap och närvaro. Vi landar mjukt i oss själva med stöd av varandra. I en trygg och inkännande guidning rör vi oss på ett dynamiskt sätt mellan struktur och frihet, lättsamhet och utmaningar som får oss att växa. Genom att tillåta våra känslor fördjupar vi kontakten med oss själva och varandra. Vi öppnar våra hjärtan och välkomna det som uppstår…

Vi är STAMMEN och våra rötter får näring av samma djupa källa!

Program:

13.00 – Ankomst

13.15 – Välkomstceremoni 

13.30 – Landa, andas, närvaro, kontakt, rörelse, lek och extas – Leds av Rico

14.45 – Rörelseresa med dynamisk musik – Leds av Milla 

16.00 – Paus – med en måltid skapad av matkreatören Johan

17.00 – Improviserad sångcirkel med inspiration från världens hörn  –  Leds av Rico & Eija Luna

18.30 – Härvaro – Fri dans till levande musik, avslutas med en mjuk inkännande ljudresa – Leds av Rico & Johan

20.00 – Avslutning – Vi tänder en brasa, bjuder på fika och öppnar upp för sång, sharing och samskapande.

Detta event är en del av Österlen lyser. Vi avslutar kvällen med att tända en brasa och bidrar till att lysa upp i mörkret

Varmt välkomna! ❤️

hälsar Milla, Rico, Eija-Luna och Johan

 

Vilka är vi?

 

Milla Friis

Dansen har varit en del av Millas liv sen barnsben och utforskandet av kroppens intuitiva språk har blivit allt mer centralt. Med en ledarutbildning i ”mindfulness i rörelse” som bakgrund samt inspiration från olika danskulturer, frigörande dans, kontaktimprovisation, dansterapi samt yoga och olika former av cirklar, har hon upplevt kroppens läkande kraft och potential. Under denna dag guidar Milla en rörelseresa där andningen är ankaret och kroppen och rösten en förlängning av de impulser som uppstår.


”När vi tillåter alla känslor och inkännande öppnar upp för de impulser som intuitiv rörelse guidar oss till, möjliggör vi kontakt med vårt innersta. I detta kan vi låta flödande kärlek, kreativitet och viljekraft genomsyra oss och uppleva vår genuina essens ”,
beskriver Milla.

 

Rico Persson: 

Rico är en vibrerande, närvarande och känslosam multi-instrumentalist.
Hans musikaliska uttryck har inspiration från bland annat Afrika och Brasilien, men skapandet kommer oftast från stunden som är just nu.
Han älskar att leva och använda sina stora intressen, speciellt i kombination:
Musik – Närvaro – Meditation – Det fria uttrycket och Community.

Ett exempel på detta är improvisationsprojektet Härvaro, där meditation, närvaro och kommunikation genom musik är nyckelorden.

Rico faciliterar möten och workshops inspirerat av modellen “Musica Do Circulo” och “Village Music Circles” som genom musik, röst och kontakt främjar vår individuella och kollektiva potential. 

 

Eija Luna:
Eija Luna föddes ur musik och glädje!
Hennes sprudlande personlighet öppnar kärlek i många former. Hennes spontana sätt att guida och uttrycka sig är starkt inspirerande och öppnar dörrar åt alla möjliga håll.
Med sina bara 10 år har hon nyligen börjat facilitera både kirtan och dynamiska sångcirklar tillsammans med pappa Rico. Eija Luna skriver sina egna låtar och har redan hunnit spela några konserter inför publik. 

 

Johan Alexandersson

Musik och dans är sammanflätade och en viktig del av Johans liv. Genom att bygga instrument lär han känna sig själv och varje del av instrumentet. Att höra deras toner och rytmer spelas från händerna, fyller honom med en meditativ närvaro. Utan tankar flödar melodier, rytm, rörelse och andning. Att få dela dessa djupa glädjekällor med andra berikar Johans liv.  

Johan har bott i västafrika och hämtat mycket inspiration från denna spännande kontinent. För fem år sedan bildades musikprojektet Härvaro, där möts Johan och Rico i en meditativ, improviserad musikresa. 

 

Datum: Lördag 6 november 2021

Tid: kl 13.00 – ca. 21.00

Plats: Ecotopia på Österlen

Kostnad: 600 kr inklusive 25% moms och vegansk måltid samt fika.

Anmälning sker genom att swisha 600 kr till Rico Persson: 0709 602722

Arrangörer: Rico Persson & Milla Friis

Mer information: Ring Milla Friis på 073-5859181 eller skicka mejl  till milla.leona.friis@gmail.com.

EKA Gården

 

  Anmälan görs i två steg 1. Fyll i och skicka anmälan så får du en bekräftelse av oss 2. Genom att swisha avgiften till Ricco Persson 0709 602722 är din plats är säkrad.
Innan eventet skickar Milla Friis ut information.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 
* Obligatoriska fält  
Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 betalar vi tillbaks din inbetalning.