Workshop – Francescas vegetariska julmat

Siciliansk julmat – en smakrik och doftande medelhavsfröjd!

Datum: 25 november

I denna workshop lagar vi olika härliga vegetariska rätter till julbordet. Julmat tillagad med äkta matglädje och smaker från Sicilien. Detta främst på ekologiska råvaror.

Med denna workshop vill vi slå ett vingslag bort från det traditionella och till det sunda och näringsrika julbordet. Kött och söta kakor kan lätt ersättas av grönsaker och rawfoodkakor. Vi använder vår kreativitet, kryddor och smaklökar för att i ett glatt umgänge skapa de rätter som vi sedan avnjuter tillsammans.

Denna workshop leds av kocken och glassmästaren Francesca Holmström:

Francesca liv har format sig till en lång resa i matens tecken. Det börjar under det stora köksbordet i ståtliga Palazzo Modò i en förort till Catania. Den unga Francesca ligger där och lyssnar till kvinnorna som lagar festmiddagar under ledning av Francescas farmor. Farfar, som är en betydelsefull man, äger stadens teater. Efter konserterna kommer de berömda sångarna till palatset för att äta. Lilla Francesca lär sig både recepten och sångerna. Farfar äger också stadens berömda glassbar, Costarelli. Därför utbildar hon sig till glassmästare

Sedan får ni med er recepten hem så att ni kan förgylla ert och andras julfirande. Vi tillagar rätterna gemensamt var och en efter sina möjligheter – inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Francesca Holmström, kock och glassmästare från Sicilien. För 10 år sedan lämnade Francesca Sicilien för att bosätta sig och öppna glassbar på Drottningstorget i Malmö. Här startade hon också kurser i siciliansk matlagning med en glödande passion för rawfood.

När: Lördagen den 25 november kl 14- ca. 17 (inkl. gemensam måltid)
Plats: Ecotopia på Österlen (utmed väg 19 mellan Skåne Tranås och Brösarp)
Deltagare: Begränsat antal
Pris (inkl. 25% moms) inkl. vegetarisk måltid: 690:-
Student- och pensionärsrabatt: 100:-

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig och din plats i kursen är säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.

Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad information.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss.