Omställningsprojekt

Gemenskapsodling & Fröbank

header_omstallning

Möte för alla intresserade!

Datum: Söndagen den 31 maj 2015

Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka pågår ett omställningsprojekt där Ecotopia och Omställning Österlen samarbetar. Projektet består dels av en grupp som odlar grönsaker tillsammans på en gård utanför Skåne Tranås, dels av en grupp som bygger upp en lokal fröbank.
För odlingsgruppen är det andra odlingsåret i full gång, det mesta av sådden är avklarad och ny mark har brutits och rensats från ogräs. För frögruppen handlar det om att öka kunskapen om hur man bäst samlar in och bevarar olika typer av fröer, undviker korsbefruktning och så klart att fortsätta uppbyggnaden av själva fröbanken. Vill du vara med? Funderar du på att starta en liknande grupp? Eller är du bara nyfiken? På det här mötet är alla varmt välkomna. Vi träffas för möte och picknic utomhus på gemenskapsodlingen utanför Skåne Tranås. Glöm inte fikakorgen och en filt.

Fika: Ta med egen fikakorg och filt
Tid: Söndagen den 31 maj 2015 kl 14-17
Plats: Vägbeskrivning: På väg 19, ta av mot Odenslund precis norr om Skåne Tranås. Kör 1,6 km på grusvägen så är du framme. Vit avstyckad gård med odlingen framför. ”Genväg Österlen”-skylt vid brevlådan. Ring Solveig 0735-092776 eller Marie 0768-363518 om du inte hittar.

logga