Kvällskurs – Vägen till självläkning

Inspiration till självläkning

Att endast bekämpa det sjuka hör till gårdagen medan att stärka det friska hör till framtiden.
Sanna Ehdin , forskare och författare

Datum: Kvällskurser 1 gång per vecka under 12 veckor.

Vill du stärka dina energinivåer? Förändra din livsstil? Eller ge dig själv chansen att hitta en bättre balans i ditt liv? Då kan den här kursen ge dig några av nycklarna.

Våra kroppar har en fantastisk förmåga att läka alla möjliga slags obalanser om vi bara ger den rätt förutsättningar. T.ex. i form av bra kost, vila, motion, lustfyllda aktiviteter, meditation och qigong. Genom att ta bort kemikalier och annat som är skadligt för oss. Och genom att lära oss sätta gränser gentemot vår omgivning. Sanna Ehdins ”12 veckor till ett självläkande liv” tar upp alla dessa aspekter plus några till. Vi arbetar oss igenom område för område, gör övningarna i boken tillsammans, diskuterar och lär oss mer om hur vi kan underlätta självläkning – ett kapitel per vecka och workshop. Allt utifrån dina egna förutsättningar.

Människans livskraft är det viktigaste vi äger. Genom att ta naturen till våra hjärtan och tillföra livskraft från den, kan vi berika oss och stärka vår hälsa och vårt välbefinnande. Detta är essensen av Kinesisk medicinsk qigong.
GrandMaster Fan Xiulan , grundare av Biyunmetoden

Grunden för kursen är medicinsk qigong, här i en variant som heter Qigong enligt Biyun, den hälsobevarande metoden, och som skapats av den kinesiska läkaren och qigongmästaren Fan Xiulan. Det är en egenvårdsmetod där man genom avslappning, naturlig andning, koncentration och naturliga rörelser tillför livsenergi (qi) till kroppen. Det är en mjuk och stärkande träning som löser även djupare blockeringar i kroppens olika vävnader. Detta utgör en god grund för de självläkande processerna i både kropp och själ.
I kvällskurserna ingår denna qigongmetod. Därefter träffas gruppen en gång i veckan för att inspireras av Sanna Ehdins rika kunskaper om hälsans villkor, för att dela våra erfarenheter och träna qigong.

Ingalill, fantastisk lärare i självläkning och medicinsk qigong , ingen är som du. Tolv lärorika veckor med start under ett veckoslut i Ecotopias fantastiska atmosfär. Lokalen med dess stora fönster där man ser den gamla boken svaja i vinden utanför, känslan går inte att beskriva mer än rofylld och fantastisk. Denna kursen är ett minne för livet och en ny start i rätt riktning. Tack Ingalill och Ecotopia!
Carola

ingalill_liten
Kursledare: Ingalill Kjellqvist, är qigonginstruktör, massage- och qiterapeut som de senaste fyrtio åren arbetat inom sjuk- och friskvård. Med sig har hon olika hjälpmedel från sin verksamhet bl.a. Qimätning som visar energibalansen och hur läkningsprocessen framskrider. (Obs att kursen inte gör anspråk på att läka specifika tillstånd, däremot ger den ger kunskap om olika slags redskap för självläkning som kan användas i syfte att må bättre. Ansvaret för och arbetet med vår egen självläkningsprocess ligger alltid hos oss själva.)

Plats: Ecotopia

Kvällskurs inkl. qigong: Tisdagar fr o m 10/3 2015 kl 18:30-21:00, 12 ggr

Pris: 2149:- inkl 25% moms (Handpenning 955/Önskas fortsatt delbetalning vv kontakta kursledaren)

Tillkommer: Sanna Ehdins bok ”12 veckor till ett självläkande liv” (kommer i en ny uppdaterad upplaga i maj 2015) och eventuella näringstillskott