Framtidskafé (fem träffar)

– med föredrag och samtal

header_framtidscafe

Massmedierna rapporterar om klimatförändringar och förbrukning av miljö och naturresurser. Samtidigt uppmanas vi att konsumera för att hålla igång ekonomin och skapa jobb. Vad och vem ska man tro? Hur skapar vi en värld där alla lever bra liv inom gränser som planetens klimat- och ekosystem klarar av?

Under våren bjuder Ecotopia på Österlen in till fem träffar med syftet att inspirera till kunskap och handling som bidrar till hållbarhet och livskvalitet. Varje träff inleds med ett kort föredrag om kvällens tema av Ulrich Nitsch, professor emeritus i miljökommunikation vid SLU.

29 januari – Vart är vi på väg?

Klimatet, energin, naturresurser och tillväxt – vad är det som pågår och vad säger vetenskapen om tillståndet i världen?

 

26 februari – Visioner och möjligheter?

Vilken värld vill jag se och bidra till? Vad ger våra liv innehåll och mening?
Var finner vi möjligheter till en önskad och hållbar utveckling?

 26 mars – Förändring och motstånd

Vad hindrar utvecklingen av den värld vi vill ha? Vilka inre och yttre motstånd bromsar oss och hur kan vi övervinna dem?

 

23 april – Handling för förändring

Vilket blir mitt nästa steg av handling? Vilka åtgärder är jag beredd att genomföra i mitt eget liv och vad kan jag bidra till på samhällsnivå?

 

28 maj – Vägen vidare

Fördjupande samtal på teman som kommit upp under föregående träffar.

 

Datum: Torsdagar 29/1, 26/2, 26/3, 23/4 och 28/5 2015

Tid: 18.30 till ca. 21:00

Pris och rabatt:
Anmäler du dig till alla fem träffar får du rabatt: 500 sek inkl kaffe och rawfoodkaka för fem träffar
Anmäler du dig inte och deltar utan föranmälan: 120 sek inkl kaffe och rawfoodkaka för en träff

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 har du anmält dig. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss.

* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss.