Kalendariet 2015

003-kattenSitter och arbetar med kalendariet för nästa år. Ja, nästa år är ju inom räckhåll. Vecka 51 lägger vi ut en översikt så att man se vad som händer på Ecotopia 2015. Då kan man anmäla sig till vårens första aktiviteter och utbildningen i permakulturdesign. Vecka 4 ligger hela vår & sommarkalendariet på hemsidan. Det blir ett fullspäckat program med ekobygge, permakultur, friskvård, visionsbygge och vegetarisk matlagning.

Saknar du din svarta och tillgivna innekatt? Plötsligen dök hon upp både undernärd och förtvivlad. Nu ligger hon på stolen i köket med blick över matskålarna. Maten är viktigast för henne just nu. De andra katterna accepterar henne. Alla förstår vilken svår situation hon befinner sig i. Och hon är ju så snäll och visar så mycket tacksamhet för mat, mjölk och en stol i värmen. Vv och hör av dig om du känner igen din katt på bilden här intill.

Eric från Urshult planterade ett urval av sina fruktträd som han själv dragit upp. Med sin 50 åriga yrkeserfarenhet har han samlat på sig en gedigen kunskapsbank. Det var härligt att få ta del av Erics yrkesskicklighet.
Apropå smålänningar. I söndags var Virestads Folkdanslag här på studiebesök. En glad och nyfiken grupp som förutom att de är duktiga på att dansa också är duktiga på att göra polkagrisar;) Det var riktigt roligt att ha dem här.

Carl-Eric Hagentoft, professor i bygg- och miljöteknik numera är bosatt i Olseröd höll i temakvällen om husisolering och låg energiförbrukning. Han pratade om sambandet mellan värme, fukt och luft. Hur frukt uppstår och vilka skador som uppstår. Hur energiförluster uppstår. Om att värmeledningsförmågan utgör måttet på olika isoleringsmaterials kvalitet och hur man i ett passivhus har kontroll över luften och energiförlusterna. Då deltagarna visade stort intresse funderar vi på att gå vidare med en endagskurs nästa år.

På lördag är det dags för en workshop med Eve Maltais från Eve’s Bistro i Tomelilla som handlar om att tillaga vegetariska smårätter till julbordet. Grönsaker, nötter, frukt och kryddor av alla dess slag hör till ingredienserna. Vi avslutar med att avnjuta detta härligt smakrika och samtidigt sunda julbordet tillsammans. Då blir det julfest på Ecotopia!

023-samlingsplats

015-kollage

3 Kommentarer
  1. Åh lilla missen. Har hon hittat sin ägare än? Jag tog hand om en helt utmärglad katt och hennes tre ungar för tre år sedan och de är fortfarande kvar allihop hos mig. Mamman är fortfarande så tacksam för det lilla, varje matbit och varje klapp visar hon stor tacksamhet för. När mina katter får gå ut på ett tryggt ställe är hon den första att gå in och lägga sig igen, glad över att ha någonstans att bo och inte alls samma behov av att vara ute hela tiden som de andra. Hoppas missen hittar sitt hem igen, eller kanske ett nytt tryggt hem.

    Tack för en mycket trevlig, och god, workshop i lördags. Jag ser fram emot att ta del av det nya kalendariet 🙂

    • Tyvärr, har varken en husse elle matte dykt upp. Så jag hoppas att hon får ett nytt tryggt hem. Gårdens tre katter börjar nämligen tröttna på henne då hon äter upp all deras mat;) Har aldrig sett på maken. Dessutom är hon innekatt som går på låda och de andra går fritt på gården. Stämningen bland katterna är inte så god som den varit. Så vi får nog snart uppsöka Kattakuten…

      Ja, det var riktigt trevligt i lördags även om jag lyckades ta i för mycket salt i rödkålen… Ser fram emot stillsamma stunder i Advent:)

  2. Åh, om hon är innekatt är det konstigt att ingen har saknat henne. Hoppas det löser sig till det bästa för er alla! Och jag förstår era katter – inte så roligt med en inkräktare som dessutom äter all mat 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.