Inspirerande studiebesök & lärorik uppbyggnadsfas

I söndags var det dags för ett internationellt studiebesök. Svenska Institutet arrangerade detta besök med representanter från fem länder i Afrika nämligen Kenya, Tanzania, Etiopien, Rwanda och Zambia. Detta som en del av the Swedish Institute Management Programme, a leadership programme focusing on sustainable business.  Vi erbjöd välkomstsmoothies, föredrag, rundvandring och rawfood-smakprover. Att presentera Ecotopia för internationella gäster är något alldeles speciellt. Det är så mycket vi har gemensamt. En resa back to the roots: bygga hus med råvaror från naturen, odla för självhushållning, skapa ätbara landskap, nyttja befintliga resurser etc. Dessutom har man mycket roligt ihop. Spontaniteten, skratten, glädjen och närheten gör dagen både levande och färgstark.

I övermorgon kommer nästa studiebesök. Då kommer en grupp från Österlens Folkhögskola som studerar Hållbar utveckling på allmän kurs. Detta för att fördjupa sig i miljöfrågor utifrån en naturlig miljö. Det blir ett intressant möte.

Denna torsdag kommer Rustan Nilsson till Ecotopia för att hålla i temakvällen om sop- och avfallshantering. Samtidigt inviger vi miljöstugan. Rustan är en känd inspiratör så vi ser fram emot många goda råd och tips! Detta så att våra gäster men även vi stegvis bidrar till och håller oss inom ramarna för de miljövänliga kretsloppen.

NU känns det som om Ecotopia är färdigbyggt. Vision 1 är förverkligad. Mål 1 är uppnått. Denna resa började med en vision år 2006. Därefter följde fyra år av intensiv inventering och planering med byggstart 2010. I maj 2012 var utbildningslokalen, mötesplatsen och därmed också flera av de planerade hållbara lösningarna i naturlig miljö på gården uppbyggda. Då startades verksamheten som ett första led i uppbyggnaden av kunskapscentret. Utbildningarna gick hand i hand med uppbyggnaden precis som de planerade workshopen Solenergi-Självbygge och Lerugnsbygge kommer att göra nu i höst. Just nu erbjuder vi ett GRATIS-deltagande i projektet Solenenergi-Självbygge. På detta sätt delar vi med oss av kunskapsintaget på Ecotopia. Kursdeltagarna har varit delaktiga i uppbyggnadsprocessen av både ekostugorna, stallet och skogsträdgården. Det har varit en spännande gemensam resa med många intressanta kurs- och projektledare samt deltagare på plats som bidragit till alla de hållbara lösningar som Ecotopia idag kan presentera! Ett varmt TACK för en mycket lärorik uppbyggnadsfas! 2016 är startskottet för vision del 2. Då påbörjas nästa uppbyggnadsfas. Det känns som en nystart 😉

image

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.