Hampa: Grönt guld för en grön livsstil

Hampa har så många näringsvärden att den går under superfood. Antioxidanter, omega 3 fettsyror, vitamin E och B och alla nio essentiella aminosyror. Fullpackad med högvärdigt protein utgör den för vegetarianer och veganer ett utomordentligt bra komplement i dagliga måltider. Hampans gamma-linolensyra reglerar dessutom sköld- och bukspottkörteln.  

Liga Appelgren som driver den ideella föreningen Hampalöv brinner för hampa och framställer hampaprodukter. I lördags kom en kartong med ett urval av sortimentet. Detta inför årets beställning och planerade matlagningskurs i sommar. 

Då provsmakade vi knäckebröd med vildjäst, rostade hampafrön med tamari (snack), hampabiffar, ekollonkaffe med hampa, hampate, rostat och raw hampasmör, hampabuljong med maskros, kirskål, nässlor, hundkäx et cetera. Pralinerna på skalade hampafrön med choklad inte att förglömmaJ Alla råvaror som har använts är ekologiska. Hampalövs produkter är inte bara hälsosamma utan även ljuvligt goda!! Besök gärna föreningens facebooksida Hampalöv. 

Så här uttalar sig hampaexperten Thomas Priester (Evergreen Hanf) om hampa ”Jag vågar påstå att hampa är världens hållbaraste planta som skulle förmå att delvis rädda världen”