Hållbart Byggande Syd

Nu på torsdag den 5 mars har Hållbart Byggande Syd sin konferens i Hörby. En inspirerande heldagskonferens om hållbart och giftfritt byggande! Det finns platser kvar så anmäl dig nu.

 

Äntligen har vi börjat bygga utedasset vid Skånelängan.  Stackars gäster som har fått gå hela vägen till serviceenheten! En urinseparerande torrtoalett. Allt material till bygget fanns redan på plats förutom den blå dass-isak (se bild) samt behållare. Näringsämnen och mullämnen kommer därmed att återföras till åkern i form av hygieniserat urin och komposterade fekalier. Sedan är det bara det röda hjärtat som skall monteras, toapappret som skall in och tidningar för den som vill läsa.

Söker ett väderskydd (bara tak) till bygget men det verkar bara vara något för stora byggföretag som bygger flervåningshus och shoppingcenter. Vilka priser….inget för en självbyggare inte. Men jag skall ringa runt till ställningsbyggare i trakten. Kanske någon som ställer upp 😉 Man kan ju inte montera träreglarna i aprilruskigt väder som enligt såkalendern blir både fuktigt och vått. Reglarna får inte bli fuktiga. Man kanske skall fråga träden runt byggarbetsplatsen om de är beredda att hålla i taket.

 

Nästa lördag (7/3) öppnar vi igen för allmänheten. Ekofiket har öppet 12-17. Guidad visning kl 14-16. Välkommen då! Nästa söndag möts gemenskapsodlingen och fröbanken. Därmed startar årets odlingssäsong. Ja, det är ju dags att börja förgro inomhus. Gemenskapsodlingen söker deltagare! Temakvällen den 19 mars kl 18.30 handlar om äggtempera, linoljefärg, kalkfärg och många fler miljövänliga färger. Då lär Maria Attström ut hur man framställer färger, färgsätter och vad man skall tänka på när man börjar måla inom och utomhus. Sedan håller hon två workshops med både teori och praktik. Då får man själv hålla i penseln och förbereda sig inför vårens miljövänliga måleri av utemöbler, yttervägg, fönster etc. både hemma och i sommarstugan. 


IMG_1178
blogg0501
blogg0502

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.