Hållbart Byggande i Syd

Hållbart Byggande i Syd bjöd in till möte på Ecotopia. Hållbart Byggande i Syd är en ideell förening. En förening som utifrån sitt projekt Ekologiska lågenergihus på Österlen vill stödja lokala företag i byggbranchen att utveckla sina företag i ekologisk riktning. Detta genom att erbjuda sina medlemmar ett lokalt nätverk och kompetensuppbyggnad av föreningens medlemmar genom anordnande av seminarier/workshops. Många företagare slöt upp. Det var vasstakläggare, cellulosaisolerare, jordstampare, lerbyggare, fönsterrenoverare, vvs:are, husbyggare, produktutveckare av fårullsisolering etc. som deltog. Se bild nedan. Ordförande och arkitekt Karin Höijer höll i mötet tillsammans med Anders Eljertsson och Jeanette Lindström från projektgrupp och styrelse. Vi bjöd på lunch, möteslokal och guidad visning. Detta eftersom vi är intresserade av att stödja en hållbar byggutveckling utifrån lokalt förankade företagare.

Just nu förbereder vi inför kursen i halmbalsbygge. Vi bygger stall i formen av en oktagon i traditionell halmbalsteknik med regelstomme och CUT-teknik, gårdens stenar i fundamentet och jordgolv.

Först var det länge kallt i år. Sedan brakade våren loss vilket fick bina att utöka sin population på gården i så snabb takt att bikuperna fylldes till bristningsgränsen. Så våra bin har svärmade två gånger. På bilden ser ni hur de har samlat sig kring drottningen i det gamla äppleträdet. När vi hämtade ner dem fick vi för första se gården ur deras perspektiv. Vilken höjdare! Det blir det även när Christianstad Symfoniker kommer och repar. Inte en optisk höjdare utan en akustisk sådan.

20130628

Layout

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.