Gourmetmat på vilda växter

I helgen var det dags för botanisering, skörd, matlagning och upplägg med örtpedagogen Milla och köksmästaren Johan. Åtta glada deltagare infann sig och tyckte att det var en helt fantastisk dag. Både inspirerande, kunskapsrik och smakrik. En fantastisk fin och underbar helhetsupplevelse. Dessa ord är hämtade ur kursdeltagarnas utvärderingar. Det gläder mig mycket att den vilda växten som står i fokus på Ecotopia nu får sådant gehör här på gården. Det finns 3000 vilda ätbara växter i Norden. Så varför importera besprutade, näringsfattiga och långväga transporterade grönsaker från fjärran länder?  Detta när den sunda vilda växten med sina läkande egenskaper utgör en gåva som naturen ger oss alldeles invid husknuten. Kan maten vara mer lokalproducerad än så? Kan maten vara hälsosammare än så? Mitt svar är ”nej”. Genom vår återkoppling till naturen kan vi utan att producera medskapa  en hållbar framtid 🙂