Kalendariet 2022 är under arbete. Även i år börjar vi lägga ut det på Luciadagen. Vill du bli påmind?
Då är du välkommen att
prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrevAnnars är du välkommen åter!

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Skogsbad

4 juni, 2022 kl. 10:00 - 16:30

Skogsbad – Bada i skogens atmosfär

med Helena Johard, certifierad skogsbadsguide

Waldtherapie - Spessart Tourismus

Hur luktar mossan i en daggvåt skog? Hur känns trädstammen mot kinden och vad pratar fåglarna om? Vi kopplar av vardagen och låter kropp och själ vila i sinnesintryck från skogen och badar sinnena i skogens medicin på Mariavalls klosterområde.

Program

• Vi inleder dagen med att Helena berättar om naturens hemliga liv, hur alla livsformer är sammankopplade genom sina olika sinnen till en organisk väv. Vi lär oss om den japanska traditionen Shinrin Yoku eller skogsbad, där man under en långsam vandring badar alla sinnen i skogens atmosfär och dess vetenskapligt bekräftade hälsoeffekter på både kropp och själ.

• Inspirerade av naturens förmågor vandrar vi in i sommarskogen och badar våra sinnena i kontakt med mossan, träden och livet. Vi blir guidade att öppna våra sinnen i  och hitta ett eget sätt att sakta ned, möta naturen och låta skogen ändra tid och rum. Vi stannar upp i olika skogsgläntor och delar med oss av våra upplevelser och öppna upp för nya intryck och gemensam erfarenhet. Genom att lyssna uppmärksamt med våra sinnen förstärks våra intryck och inre brus av tankar lugnar ned sig. Kanske upplever vi att det är lättare att hörsamma vår egen natur när vi ser oss själva genom skogens ögon? Kanske mår vi bra av att känna kontakt med naturen – att vi är en del av allt liv på jorden?

• Vi njuter av en gemensam vegansk lunch med smaker av vilda växter på Ecotopia.

•På eftermiddagen stannar vi en längre tid i naturen och upplever en process av att vara i stillhet i samspel med naturen.  Tillsammans kopplar vi upp oss med naturen och låter sedan kroppen hitta en plats som lockar oss och stannar där i enskildhet och ser vad vad som händer. Vi kommer att ha med en skrivbok och penna att skriva eller rita reflektioner.

•Vi avslutar dagen med en stämningsfull teceremoni i skogen med plats för skratt, reflektioner och nya idéer.

Efter en dag i skogen kommer du hem med nya idéer, erfarenheter och alldeles egna sätt att varva ned med sinnena i naturen – att skogsbada på egen hand!

Kommentarer från tidigare deltagare:

Det var en underbar, djupt avkopplande upplevelse med alla mina sinnen! Jag hittade tillbaka till mitt inre och min inre frid” Ellen
”Jag blev överväldigad och det sitter fortfarande kvar i kroppen” Susanne (Lidingö Stad)”
”Jag kände mig som en del av naturen på ett sätt som jag aldrig tidigare gjort” Julia (Svenska missionsförbundet)
”Skogsbad går inte att beskriva, det måste upplevas. För mig kändes det religiöst” Anna

Kursledare: Helena Johard, certifierad natur-och skogsterapiguide och biolog. Helena har i över 30 års tid arbetat med att utforska naturen med både konst och vetenskap. Med sinnena låter hon skogen bli en kreativ ateljé full av livet –  en plats att finnas till i och vara precis som man är. Hon ser naturen som en hemlighetsfull rymd att uppleva, där nya historier vävs samman som ger oss tillhörighet, nyfikenhet och perspektiv. I sitt företag I Skogens Famn guidar hon i skogsbad, lär om ätbara växter och svampar och ger inspirerande föreläsningar med den nyaste kunskapen om naturens alla sinnen och hälsa. Här kan du både läsa och se mer: www.embracedbytheforest.com

När: Lördagen den 4 juni 2022
Tider: kl 10 – ca. 16.30

Plats: Ecotopia på Österlen
Kostnader (inkl 6% moms) inkl. vegansk/rawfood lunch och fika: 850:-

För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

Inga förkunskaper krävs, endast ligg- och sittunderlag.

I samverkan med I Skogens Famn:

 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 är din plats i kursen säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss. Innan skogsbadet skickar vi ut en mer detaljerad kursinformation.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 
* Obligatoriska fält  

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning innan 14 dagar före kursstart utgår en administrationsavgift på 150:- Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Ställs kursen in pga Covid-19 eller vid sjukdom mot intyg betalar vi tillbaka din inbetalning.

Detaljer

Datum:
4 juni, 2022
Tid:
10:00 - 16:30
Evenemang Kategori:

Kalendariet 2022 är under arbete. Även i år börjar vi lägga ut det på Luciadagen. Vill du bli påmind?
Då är du välkommen att
 prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrevAnnars är du välkommen åter!

 

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

Kommande evenemang 2022

Julbord på Ecotopia 2021
Veganskt julbord, levande musik, keramik och julmystik!

Datum:
3, 4, 5, 10, 11, & 12 decemberStugbokning
B&B