Det gröna ”vilda” guldet

Nu börjar den vilda ätbara växten att ta andelar från odlade grönsaker i grönsaksdisken… Igår stannade jag till på nya Coop i Degeberga. Och vad hittade jag där? Jo, svenska kravcertifierade nässlor och ekologisk ramslök. 100 g nässlor kostar 69,95 och ramslöken 79,95. 

Varje gång jag går ut på gården försöker jag att undvika att trampa på maten. Men det går inte. De vilda ätbara växterna finns överallt.

När kocken och krögaren Anita Zieme från Börringekloster i onsdags höll sin kurs och vi var ute och botaniserade stannade vi till och skördade. Detta både för att bekräfta mångfalden men även mängden på en utvald plats. Kursdeltagarna tillagade vardera två rätter till buffen och förra lördagen serverade Anita en sju rätters gourmetmeny på Nyttoväxtens ekocafé. 

Härligt, sunt och ljuvligt gott!!  

Det är dags att ställa om till näringsrik kost med vilda växter. 

Det är dags att gå ut och skörda. 

Det är dags för återkoppling till naturen 🙂