Utställning i påsk

Även om snön täcker gården och kylan kom för att stanna ett bra tag händer det mycket på Ecotopia. Nätverksträff ”regnvatten”, lerklininig, lägga ler- och klinkergolv, linoljemålning, uppdragning av plantor, kurs i brödbakning och Christoph från Tyskland och Felicia har börjat praktisera. Efter att i sex år till största delen ha suttit på kontoret framför skärmen befinner jag mig nu på ett nästan realiserat Ecotopia.

Det tog tid att lära dig det svenska regelverket och utifrån detsamma hitta nya hållbara vägar. Har därför bestämt mig för att outsourca det jag är minst intresserad av här i livet nämligen administration o byråkrati och återuppta mitt yrke som coach och utbildare. Josefina som bor i lokalsamhället brinner för grafisk form, text och webbadmin. Hon tar nu över Macen två dagar i veckan. Då får jag även tid över för konceptionellt arbete, utställningar, inredning av stugor, odling etc. Sådant som jag verkligen tycker är roligt precis som mitt yrke. Det blir en omfördelning av arbetsuppgifter och tid utifrån mina personliga prioriteter. Visionen är synlig och greppbar så nu gäller det att fylla den med hållbart innehåll.

I helgen hade vi en brödkurs som bagarmästaren Konstantin från Värmland höll. Den handlade främst om surdeger men även om hur man bakar i vedeldad ugn. Man märkte att Konstantin var van vid att stå i sin bagarstuga för att leverera bröd. Så deltagarna fick med sig olika sorters bröd hem. Har nu förstått att det tar lång tid att lära sig ugnen… Just nu arbetar vi med utställningen ”Ecotopias uppvaknande – hållbar kreativitet” som byggs upp i morgon. Clinton och Sylvia Poss ställer ut tavlor, objekt och fotografier. Välkommen till vernissage fredag kl 17 eller under våra öppetider.

Vi på Ecotopia önskar dig en färgstark och GLAD PÅSK!

bloggbild1

Josefina, Christoph och Konstantin

bloggbild2

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.