Temakväll – Miljövänligt måleri

Miljövänliga färger, metoder och material!


Datum:
Torsdag 9 maj 2019

Välkommen att lyssna om limfärg, äggoljetempera, kalk, linoljefärg mm. Vad finns det för bra naturvänliga och kretsloppsanpassade material att använda i och på ytskikt i våra hem, när vi ska spackla och måla? Behöver trä målas? Vilka är de bra färgtyperna? Varför är naturpenselborst bättre och måste man skrapa? Dessa och många fler frågor blir besvarade denna temakväll om miljövänligt måleri.

Traditionella metoder och material är för det mesta bra för miljön därför möts byggnadsvård och ekobygge ofta i teknik och material. Många vill undvika plast i sina hem, så glädjande nog ökar utbudet av färger och produkter på marknaden för miljövänligare bygg.

Under kvällen kommer du att få information om förarbete som tvätta och skrapa, om olika färgtypers egenskaper, om underhåll och vad som påverkar valet av teknik.

Ser även fram emot era frågor och våra samtal, välkommen!

Kursledare: Maria Attström driver målerifirman Econyans, med färgbutik och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med miljövänligt måleri, dekorationsmålning och färgtillverkning. Efter flera år som yrkesverksam på ett (linolje) färgmakeri har hon god erfarenhet av rådgivning och vägledning.

När: Torsdag den 9 maj 2019 kl 18.30 – ca. 21
Plats: Ecotopia på Österlen

Inträde: 100:-
Ingen föranmälan krävs. Föranmälan gäller endast för grupper

Ekofik: Öppet under pausen
För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

I samverkan med: