Temakväll – Hampaodling

HAMPA – Framtidens kulturgröda

Kom igång som hampaodlare!


Datum:
3 april 2020

Inspirerande föreläsning med David Appelgren som är grundare av sidan Matfusket och Sveriges första Quinoaodlande bonde. David är ordförande i det Svenska Hampaförbundet och denna kväll är det hur du som privatperson eller bonde odlar hampa som ska belysas.

Hampan är enligt många jordbruksexperter den äldsta kultiverade grödan som människan odlat. De senaste åren har växten fått en återkomst som mat och medicinalväxt men även som ett hållbart alternativ till många av de materialen vi idag använder. Det finns dock en del regelkrångel, myndighetskontakter och know-how för hur man sätter igång som hampaodlare – vilket kommer redas ut under kvällens föreläsning.

David kommer även beta av en hel del om hampans historiska användning och den senaste forskningen på hur växten kan användas för mänskligheten i framtiden. Vår föreläsare kommer även dela med sig av sina knep och en del praktiska saker som hur man förädlar hampan på egen hand, så att du har så goda förutsättningar som möjligt att förädla din egenodlade hampa. Se även under lördagens workshop (dagen efter) om hur man förädlar hampan till mathantverk.

Föreläsningen riktar sig till dig som vill odla allt från några kvadratmeter hemma i trädgården till dig som är storbonde och vill satsa på många hektars odling.

Är du intresserad av Mathantverk med hampa missa inte Davids workshop nästa dag.

Mer info i Davids debattartikel i Aftonbladet om hampa.

Välkommen!

Föreläsare: David Appelgren. David flyttade från storstaden till lugnet på landet för sin passion för hälsa, naturen och en ekologisk livsstil. Nu driver han Ombergs ekogård med gårdsbutik vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland och skapar mathantverk. Förutom hampa har den första svenska quinoan skördats på gården. Dessutom har David grundat den populära bloggen Matfusket. Detta för att uppmuntra till mat med hälsosamt innehåll.

När: Fredag 3 april 2020 kl. 18.30 – ca. 21.00
Inträde: 100:-
Ingen föranmälan krävs. Föranmälan gäller endast för grupper.
Ekofik: Öppet under pausen
Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330 814.

I samverkan med