Temakväll – Permakultur

Permakultur – en metod att skapa hållbara system
En 2-timmars planetskötarutbildning

Datum: Fredag 26 april 2019

Permakultur (Permanent Agriculture) är en metod för att skapa hållbara odlings-, ekonomiska och sociala system. Under denna temakväll går vi igenom permakulturens grunder och ser hur de på mängder av olika sätt kan användas för att höja livskvaliteten och samtidigt rädda vår planet.

Under kvällen får du även en kort introduktion till hur man designar ett permakultursystem och sedan tittar vi på ett stort antal exempel på metoder och lösningar, som både ger mat och energi till oss människor och samtidigt bidrar till att rädda klimatet och undvika utrotning av arter.

Permakulturen har tre ledstjärnor: ”Planet care, people care, fair share” och de system som designas har egenskaper som hållbarhet, lite avfall, mycket återanvändning, rättvis fördelning av resurserna och en stor förmåga att hantera ovälkomna förändringar och fortsätta att utvecklas.

Och det mest spännande är att var och en av oss kan börja direkt idag och bli planetskötare. Det finns mängder av saker vi kan göra, som samtidigt hjälper till att rädda vår planet och dessutom ger oss ett rikare liv.

Med denna temakväll inleds Grundkursen i ekologisk odling.

Välkommen till en kväll om hur vi alla kan bli planetskötare!

wikstrom150x150Föreläsare: Åke Wikström brinner för frågor kring hälsa, ekologisk odling och miljö. Han har 40 års erfarenhet av ekologisk odling. Åke var först mycket aktiv inom förbundet för Organisk-Biologisk odling. Senare har han varit eldsjälen bakom ett meditationscenter och uppbyggnaden av Hällungen Kursgård (idag Solhälla). Nu driver han företaget Solgläntan Hållbar Hälsa, ett projekt inom ekologi, permakultur och hållbar utveckling. Här driver han tillsammans med Dalhem Farm en 20 000 stor ekologisk trädgård, gårdsbutik och café, levererar ekolådor, erbjuder trädgårdsvandringar och håller kurser. Detta tillsammans med sin fru Tingting. Mer info om företaget Solgläntan Hållbar Hälsa hittar du här.

När: Fredag den 26 april kl. 18.30 – ca. 21
Plats: Ecotopia på Österlen

Inträde: 100:-
Ingen föranmälan krävs. Föranmälan endast för grupper.

Ekofik: Öppet under pausen
Mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814.