Söndagsbrunch – Mineraljakt

header_framtidscafe

Söndagsbrunch med föredrag och samtal Fullbokad

Mineraljakten på Österlen

Datum: Söndag 24 mars 2019

Söndagsbrunchen börjar med att vi avnjuter vegetariskt, veganskt och rawfood från gårdens söndagsbuffé. Så följer en föreläsning till dagens tema av Anita Ullmann, ordförande för nätverket vetoNu som engagerar sig mot mineraljakten i Skåne. Sen följer samtal vid borden och gemensamt.

Tema för söndagsbrunch om ”mineraljakt” tar upp frågor som:

Vad är det som gör att vi om och om igen hemsöks av lyckosökare? Vilka är riskerna? Hur hanterar vi rikedomen som befinner sig under vårt landskap? Har vi ett ansvar att försörja landet med metaller och mineraler? Vad är alternativen och hur går vi vidare?

Föreläsare och moderator: Anita Ullmann började engagera sig i motståndet mot Shells skiffergasprojekt i Skåne som sattes igång 2009. Hon har under flera år arbetat för att förbjuda den omdiskuterade frackingtekniken i Europa och att påverka lagstiftningen både nationellt och internationellt. Hon har samarbetat med miljöorganisationer inom EU och i Sverige. Idag samlar hon tidigare medkämpar i det nya nätverket vetoNu för att tillsammans stoppa mineraljakten i Skåne och förändra minerallagen.

Typ av brunch: Buffé
När: Söndag 24 mars kl 11-14
Pris: 145 kr, barn under 10 äter gratis
Mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

Anmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka anmälan så får du en bokningsbekräftelse av oss.
2. För ev avbokning vv och kontakta oss snarast så någon annan ges möjlighet att inta din plats.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss.

I samverkan med:

Inga gruvor på Österlen!