Örtvandring

Vandring bland örter och vilda växter

Datum: 13 juni 2020

Denna dag går vi ut och botaniserar bland örter och vilda växter. Vi vandrar på Österlen backlandskap både på hed och i skog. Du får du möjlighet att inhämta örtkunskap samtidigt som du är ute och vandrar. Vi lägger in en sund rawfood lunch med vilda växter som ingrediens. En dag både för kropp och själ.

Örtkunskapen innefattar örter och vilda växters benämning, användningsområden och medicinhistoria. Catharina har lång erfarenhet från sin egen praktik och är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet.

Mötet med naturen kryddade med praktiska exempel från Catharinas egen praktik får denna vandring att både bli lärorik och spännande!

Kommentarer från fjolårets deltagare:

”Supernöjd med upplägget”
”Väldigt trevligt upplägg, lagom takt, lagom långt och väldigt god rawfood mat”
”Har njutit av hela dagen”

Kursledare: Catharina Ehlo har byggt upp och leder två verksamheter. Efter mer än 10 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon Stjärnörter där hon tagit fram egna produkter som hon nu framställer både till människor och djur (registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket).

När: Lördagen den 13 juni 2020, kl 10- ca. 16
Mötesplats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 650:-
Student- och pensionärsrabatt: 150:-