Kurs – Hållbar biodling

Nyfiken på biodling?

Låt dig inspireras och berikas av binas fantastiska värld.

Datum: 20 juli eller 3 augusti 2019

Denna kurs ger dig en djupare kunskap och förståelse för honungsbiets unika förmågor. Du får lära dig om deras levnadsvillkor och hur ett samhälle är uppbyggd.

Under dagen ska vi överblicka biåret och beröra förutsättningarna för att bedriva biodling. Vi kommer att prata om olika biprodukter och provsmaka oss fram till vilken sorts honung som blir din favorit. Det kommer också finnas möjlighet att följa med när vi öppnar bikupan och besöka ett bisamhälle och stifta bekantskap med dess invånare.

Kursen vänder sig både till dig som redan blivit frälst och vill veta mer innan du kanske tar steget att gå en nybörjarkurs i biodling och själv bli biodlare, men även till dig som inte vill ha egna bin men vill förstå och veta mer om honungsbiets fantastiska egenskaper. Bin och biodling handlar om så mycket mer än bara honung. Tanken med denna endagskurs är att ge dig ett fortsatt eller nyväckt intresse för bina och värna om dessa små insekter och förhoppningsvis inspirera andra att göra detsamma.

Kursledare: Ise Wentzel Hovmöller driver företaget Hovmöller Bigårdar. Hon har sin certifierade ekologiska biodling på Österlen med säte i Södra Mellby. Ise har gått en 2-årig yrkesutbildning i biodling och har gesällbrev inom sitt yrke. Hon är vice ordförande i Tomelillaortens biodlarförening och ingår även i avelsklubben i Tomelilla.

När: Lördag den 20 juli eller lördag den 3 augusti 2019, kl 10-17
Plats: Ecotopia
 på Österlen
Kurskostnad (inkl. 25% moms) inkl. vegetarisk lunch och fika: 625:-
Student- och pensionärsrabatt: 75:-