Helgretreat på Österlen; stillhet, rörelse & psykologisk träning



Yinyoga, Acceptance & Commitment Training & Mindfulness och rörelse med leg. psykologer  

Datum: 13-15 september 2019

Längtar du efter att fördjupa kontakten med dig själv? Att skapa mer utrymme för stillhet, lugn och avslappning. Och därigenom komma i kontakt med din kraft, kreativitet och din frihet att uttrycka dig autentiskt och leva mer i linje med det som är närande och viktigt för dig? Så att du kan leva ditt liv utifrån dina styrkor, förmågor, viktigaste värderingar och intressen?

Detta är ett retreat för dig som vill nära din kropp och din själ. Få utrymme att både vända dig inåt men även få möjlighet att dela erfarenheter och känna gemenskap tillsammans med andra. Det kommer även att finnas utrymme för egentid och självreflektion för att klargöra vilken riktning du vill ta i ditt liv framöver.

Innehåll:
För ökad närvaro, vitalitet, avslappning och kroppslig kontakt kommer vi utforska dans, meditation och djupavslappnande yin yoga. För att möjliggöra ökad självkännedom och personlig utveckling kommer Josefine och Daniel att hålla kortare föreläsningar kring teman som rör välmåendets psykologi. Bland annat utifrån terapeutiska metoder så som Acceptans and Commitment Therapy (ACT) och Compassionfokusead terapi. Efter retreatet är vårt mål att du ska fått med dig konkreta psykologiska verktyg för att skapa goda vanor, ha fått kontakt med stillhet som en läkande och livsgivande kraft, fått inspiration till att leva livet mer i linje med dina livsvärden och utökat din förmåga till närvaro och omsorg om dig själv.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Josefine-Yrjans.jpgJosefine Yrjans är legitimerad psykolog och yogalärare, med erfarenhet av terapeutiskt arbete med både vuxna och barn. Josefine väver samman och integrerar psykologisk kunskap med ett tydligt kroppsligt och själsligt fokus genom meditation och yoga. Hon är utbildad i YinYoga samt Virya Yoga för psykologisk behandling. Båda dessa inriktningar passar väl som terapeutiska inslag, då tempot är långsammare och möjliggör ökad närvaro, medvetenhet, avslappning och öppenhet inför det som uppstår. Josefine vill förmedla och påminna oss om hur helande och stärkande det kan vara att möta oss själva med en varm, tillåtande och medkännande attityd.
Likaså hur musik, dans och poesi kan inspirera och hela.

Daniel Ek är leg. kbt-psykolog, mindfulnessinstruktör och författare till böckerna “Tid att leva” och “The mindfulness and acceptance workbook for stress reduction”. Som yrkesverksam tillbringar han den största tiden till att ge utbildningar, workshops och att guida både individer och organisationer till större välmående och effektivitet. Daniel har 15 års erfarenhet inom vipassana-traditionen och är utbildad yoga-instruktör och qigonglärare.

Vad är ACT?
ACT är en form av KBT med existentiella inslag. ACT utgår ifrån att tankar och känslor inte i sig är farliga eller negativa, utan att det är vårt förhållningssätt till tankar och känslor som kan skapa problem i livet. Målet med ACT är inte att minska negativa tankar eller att tänka mer positivt, utan att istället öva upp förmågan att se att tankar bara är tankar. Genom olika övningar och tekniker skapar vi det man kallar psykologisk flexibilitet; förmågan att trots svåra tankar och känslor kunna agera i linje med sina livsvärden. Livsvärden är en central del i ACT och handlar om det som du innerst inne vill leva efter, din livsfilosofi.

Vad är Yinyoga?
Yinyoga är en varsam, terapeutisk och meditativa yogaform som hjälper oss att lyssna inåt, öka vår närvaro och möta det som uppstår i kropp och sinne med mjukhet och acceptans. Tempot är långsammare och möjliggör därmed ökad medvetenhet och avslappning.

Inga förkunskaper krävs.

Datum: 13-15 september 2019
Tid: Ankomst fredag kl 16.00, hemresa söndag 16.00
Plats: Ecotopia på Österlen
Kostnad: 3900:- Early Bird-pris 3400:- t.o.m. midsommarafton den 21 Juni. Priset inkluderar alla måltider, kursavgift samt övernattning i ekostugor i delat 2/4 bäddsrum.

Anmäl dig här!

För mer information: ring Daniel på 072-3201009, daniel.p.ek@gmail.com eller Josefin på 073-5790396, josefine.legpsykolog@gmail.com